22-9-2025 Frankrijk: verplaatsdag naar Roquebrune-sur-Argens
22 september 2025 - Roquebrune-sur-Argens, Frankrijk
Het heeft vannacht heel hard geregend en geonweerd, maar tot onze verrassing is het als wij opstaan alweer droog en zodra we op weg zijn begint zelfs de zon alweer te schijnen. Het heftige front dat over zou trekken lijkt alweer voorbij te zijn. Dat heeft wel voor afkoeling gezorgd en dus zetten wij onze trip naar het warmere gebied bij de Côte d'Azur voort.
Vanaf Isola rijden door het prachtige dal van de Tinée (parc national du Mercantour). Dit is zeker een gebied waar we nog eens terug zullen komen. Onderstaande foto's zijn in dit dal gemaakt.
Het dal op zijn nauwst:
Dan vlakt het landschap af en even later volgen en kruisen we de grote rivier de Var.
We bereiken de Côte d'Azur bij Saint-Laurant-sur-Var en volgen dan een tijdlang de boulevard tot bijna bij Cannes.
We houden een lunchpauze ergen op het kilometerslange kiezelstrand, waar de weg vlak langs loopt.
Even later verlaten we de kust en rijden over een kronkelige weg omhoog door het natuurpark Estérel.
Onze camping vinden we bij Roquebrune-sur-Argens. We krijgen een schaduwrijk plekje aangewezen en treffen vele andere Nederlanders op deze kleine camping met Engelse beheerders.
Morgen toch maar eens een fietstochtje proberen en hopen dat Peters achterwiel met flinke slag het houdt.