25-1-2026 fietsen en wandelen vanuit El Campello
25 januari 2026 - El Campello, Spanje
Peter gaat vandaag weer een lange trainingsfietstocht maken. Uiteindelijk fietst hij 89 km met ruim 1300 hoogtemeters.
Ook hier is het binnenland erg mooi.
Ondertussen volgt Conny een wandelroute van Komoot die langs de camping loopt. De eerste 5 km zijn over de lange boulevard in de richting van Alicante, tussen trambaan (Alicante-Benidorm) en het brede strand in.
Na 5 km buigt de route van de kust af, maar wordt weinig interessant. Ik besluit de route te verlaten en op de gps naar een groot park te lopen. Als ik bij het park kom, blijkt er een afsluitlint voor het park te hangen: gesloten i.v.m. het weer. Er trekken de laatste paar dagen een paar flinke stormen over Spanje, maar in deze regio beperkt zich dat tot een stevige wind. Ik negeer het lint, net zoals de tientallen Spanjaarden (en even zovele honden) die ik in het park tegen kom.
Ik zigzag door het mooie park en maak heel veel foto's van vooral bijzondere bomen.
Een deel van het park bevindt zich aan de andere kant van de trambaan. De voetgangersbrug over de trambaan is helaas met een hek afgesloten, ook i.v.m. het weer. Vanuit het park kom ik op een paar fraaie groenstroken waar ook bijzondere bomen staan.
Als de groenstroken ophouden zigzag ik terug naar de kust waarbij ik door typische straatjes kom.
Via en klein parkje bereik ik de boulevard weer.
Het zonnetje schijnt en ik ga over het strand terug lopen.
Door de wind is er van alles aangespoeld, zoals Neptunusbollen en een zeeslang (een soort zeester met heel lange en flexibele armen).
En zo kom ik na 16 km weer terug ter hoogte van de camping.