4-9-2024 Canada: Dutch Lake
4 september 2024 - Clearwater, Canada
Slapen tussen 2 spoorwegen in waar met grote regelmaat zeer lange goederentreinen over heen gaan, blijkt toch niet mee te vallen. Maar, Juniper Beach is wel een heel bijzondere plek om te overnachten. Beach betekent weliswaar keienstrand en geen zand, maar ligt heel bijzonder als een soort oase langs de brede Thompson rivier in een woestijn landschap.
Om een indruk te geven van een Canadese natuur camping, hieronder een foto van de composttoiletten en beer-bestendige afvalbakken.
Als we wegrijden van de camping kijken we terug op de slingerende Thompson rivier.
We pakken Highway 1 weer op en rijden nog even door het kale en droge landschap. Alhoewel er met hulp van beregening wel allerlei gewassen worden geteeld.
Zo bereiken we het Savona meer. We beklimmen er de Savona berg omdat er een cache ligt en om betere foto's te kunnen maken.
In Kamloops doen we boodschappen en zoeken we de Highway 5 (Yellowhead) op om naar het Noorden te rijden. Nu volgen we de Thomson North River en het landschap wordt steeds groener.
We klimmen ook langzaam maar zeker steeds hoger.
In het plaatsje Clearwater bezoeken we het visitor center voor informatie over het Wells Gray Provincial Park, dat bekend is om zijn vele watervallen. We krijgen tips over wat we vooral moeten gaan bekijken in de ene dag (morgen) die we hebben voor het bezoek aan het park.
Daarna rijden we naar de camping aan het Dutch Lake, waar we twee nachten zullen staan. We krijgen weer een prima plekje aangewezen en maken van de wasmachine en droogtrommel gebruik voor een hoognodige was. Ondertussen gaan we een uur kanoën (op z'n Canadees) op het Dutch Lake. We zien niet de beloofde waterschildpaden (painted turtles), maar wel heel veel bloeiende waterlelies.
Morgen naar het Wells Green Park, we hebben er zin in!