11-7-2024 Slowakije: Wandeling Kvacianska kloof
11 juli 2024 - Kvačianska dolina, Slowakije
We verlaten al vroeg de camping en rijden eerst langs twee kleine supermarktjes om wat inkopen te doen. Ruime keuze in zoetigheid, maar weinig keuze in brood en groenten. Het wordt wat improviseren. Dan rijden we door naar de doodlopende weg die ons bij een parkeerplaats brengt aan het begin van de Kvacianka kloof. Het blijkt een populaire wandelbestemming te zijn. We gaan een relatief korte en eenvoudige wandeling doen waarlangs ook 4 geocaches liggen.
Begin van de kloof en 1e uitzichtpunt:
Eenzame visser en herdenkingszuil:
2e uitzichtpunt:
Snel daarna begint het te regenen en onweren. Gelukkig duurt het niet lang voor we bij de watermolen zijn. Daar kunnen we onder een afdakje onze boterhammen eten, waarbij de geiten komen bedelen.
We bezoeken de watermolen en schuilen behoorlijk lang voor fikse onweersbuien.
Eindelijk lopen we verder richting waterval, het verste punt van de route.
Het begint weer te hozen en we schuilen onder een overhangende rots. Zodra het bijna droog is beginnen we aan de terugweg. Daarna blijft het gelukkig droog. We scoren nog 2 caches die we op de heenweg niet konden vinden. Nu hebben we eerst de hints vertaald uit het Slowaaks met hulp van Google.
Eenmaal terug bij de parkeerplaats, trakteren we onszelf op warme chocolademelk en een nationaal gerecht: een warme zoete broodkoek met kaas, knoflook en ketchup (langose). Ondertussen komt de regen met bakken uit de hemel! Gelukkig zitten we droog en staat de camper op nog geen 50 meter afstand.