17-2-2025 Murcia stad
17 januari 2025 - Murcia, Spanje
Op donderdag maakt Peter een fietstocht waarbij hij door een landschap komt dat gedomineerd wordt door zandsteen.
Het fietspad is niet erg goed onderhouden.
Op vrijdag gaan we Murcia stad bekijken. We nemen daarvoor de bus. Inmiddels is de camperplaats behoorlijk volgelopen met campers.
Murcia ligt aan de rivier de Segura.
We volgen een wandelroute uit onze reisgids. Deze brengt ons eerst over de centrale markt.
Er volgen een groot aantal pleinen, soms met heel imposante gebouwen.
Het is bewolkt en kil weer. Met een café solo (of twee) en een Madeleine warmen we op in een gezellig cafeetje voor we verder wandelen naar het theater Romea (1862).
Murcia telt natuurlijke vele kerken. De meeste daarvan zijn barok. Hieronder de Iglesia Santo Domingo.
Een poortje brengt ons bij het gelijknamige plein, waar een enorme ficus staat.
Onze volgende stop is bij het Santa Clara klooster, in de 14e eeuw gebouwd op resten van een Moors paleis.
Het klooster herbergt ook een klein museum.
Vanaf het klooster (hieronder de gevel van de kloosterkerk) lopen we naar de Calle Traperia met het Casa Almodovar waar twee wildemannen de gevel sieren.
Terugblik op de koepel van de kerk met mooie dakpannen en de Calle Traperia met fraaie kerstverlichting.
De gevel van het Real Casino (herensociëteit)
We bezoeken de Casino, een gebouw vol pracht en praal:
met indrukwekkende bibliotheek
Tot slot: de kathedraal (14e eeuw). Vooral de binnenkant is indrukwekkend.
We lopen om de kathedraal heen naar het plein met de oorspronkelijke hoofdingang en indrukwekkende facade. Later gaan we een menu del Dia eten op een terrasje met uitzicht op deze facade. Heerlijk in de beschutting van een terrastent terwijl het net even regent. Ongelooflijk lekker gegeten voor maar 16 euro pp (quiche, vis, toetje en drinken).
Het bisschoppelijk paleis (1468) ligt ook aan dit plein. We kunnen de patio bekijken.
We komen weer terug op de Rio Segura, waar ook de bushalte is voor de bus die ons terug zal brengen richting camper.
Als we weer terug zijn wordt ons verteld dat er 's avonds een gezellig samenzijn georganiseerd wordt door de chef van de camperplaats omdat deze 6 maanden bestaat. De chef heeft voor een soort BBQ gezorgd. Samen met de andere Nederlandse, Belgische, Duitse, Engelse en Franse camperaars worden we getrakteerd op brood, worst, bier en wijn. Leuk om ervaringen uit te wisselen.

Leuk dat je ons volgt. We zijn nu onderweg naar de derde verblijfplaats. Groetjes Peter en Conny.