15-1-2025 Murcia: Sendero de los Castillos de Monteagudo
15 januari 2025 - Murcia, Spanje
We gaan een wandeling (Sendero) volgen die niet ver van onze camperplaats begint. De camperparking ligt aan de rand van Murcia en al snel lopen we tussen citroenboomgaarden (later op de dag nemen we een afgevallen citroen mee, lekker bij de vis 's avonds).
Al snel na het begin ven de route komen we bij een bezoekerscentrum.
Het kleine museum zit in een prachtig gebouw en toont de opgravingen uit de omgeving. In kleine diorama's worden de invloeden van o.a. de romeinen en de islamieten uitgelegd.
Ook is er een replica van een opgegraven lemen hut.
We vervolgen onze route naar het Christusbeeld dat op de fundering van een kasteel is gebouwd.
We kunnen niet helemaal tot bovenaan komen (tot het hel halverwege de heuvel op bovenstaande foto). Maar uitzicht hebben we wel.- Rechtsonder op onderstaande foto zie je het kleine moderne museum.
En dichterbij dan dit zien we het beeld niet.
We ronden de heuvel en krijgen uitzicht op een volgend kasteel, terwijl we aan de andere kant van de heuvel een bijzondere rotsformatie zien.
We maken een wijde boog om het kasteel op de heuvel en lopen daarna langere tijd in een nogal droog, maar wel mooi, natuurgebied.
Er was ooit wel irrigatie:
Ook bij deze ruïnes kunnen we niet dichtbij komen.
Wel zien we kort daarop opgravingen. Het zou gaan om een Arabisch badhuis, maar veel is er niet te zien.
Tot slot nog een foto van een wat merkwaardige ruïne, echt oud lijkt het niet.
Met een laatste blik op het beeld lopen we terug richting camperplaats.
Het is inmiddels lekker warm geworden, dus even een tussenstop voor het kopen van ijsjes 😊
Het was een leuke wandeling van zo'n 8 km.

Groetjes
Mama.