24-9-2025 Frankrijk: Les Trois Croix
24 september 2025 - Roquebrune-sur-Argens, Frankrijk
Vandaag gaan we een wat langere wandeling maken. Peter heeft een route opgezocht op Komoot die langs het "aquaduct des sept ponts" en "les trois croix" gaat. We fietsen naar het dorpje Roquebrune en ketenen onze fietsen vast aan een hekje op een pleintje in het dorp.
We lopen het dorpje uit, geleidelijk omhoog en komen bij het aquaduct. Hier beginnen meerdere wandelroutes en we duiken gelijk een mooi paadje in.
We zien al snel de rotspartij liggen waar we uiteindelijk naar toe moeten. Maar eerst dalen we af naar een droge rivierbedding, waar we geruime tijd in lopen.
Het droge riviertje mogen we verlaten bij een kleine brug. We komen dan op een rustige asfaltweg te lopen. Die volgen we een paar kilometer, waarbij we alsmaar langzaam stijgen. We houden zicht op de rotspartij ...
Dan lopen we ineens langs een kleine wijngaard. We denken eindelijk van het asfaltweggetje af te mogen, maar de komoot route loopt dood tegen een hek aan. Dan toch maar verder de weg volgen tot we weer op de route zijn.
Het weggetje komt uit bij een parkeerplaats waar ook weer allerlei wandelroutes beginnen. Heerlijk weer over smalle paden. En nu nadert de rotspartij snel.
Het serieuzere klimwerk gaat beginnen.
Op een gegeven moment krijgen we een echte via ferrata: kettingen in de rotswand waaraan we onszelf vast moeten houden (de steile helling onder het pad staat helaas niet op de foto).
de drie kruizen (Les Trois Croix) komen in zicht.
Nog een klein stukje klauteren
En dan genieten van het fenomenale uitzicht!
En daarna natuurlijk weer afdalen
We lopen verder over een smal pad dat blijkt de Grande Randonnée 51 te zijn. Stil en mooi.
De Komoot route stuurt ons een totaal overwoekerd pad in. Gelukkig laat de kaart een pad zien dat vrijwel parallel loopt en veel beter begaanbaar blijkt te zijn.
En zo naderen we weer Roquebrune.
We lopen even binnen bij het piepkleine chocolademuseum. Altijd grappig om tussen alle oude blikken en reclameborden ook Nederlandse merken te vinden.
Daarna lopen we al snel naar de plek waar onze fietsen staan.
Het was een fantastische wandeling in prima wandelweer (zonnig met een fris windje). 14,4 km met 470 hoogtemeters.
Vanavond trakteren we onszelf op kaasfondue in de camper.