25-9-2025 Frankrijk: Fréjus
25 september 2025 - Fréjus, Frankrijk
Vandaag gaan we een fietstocht maken en Fréjus bekijken. Het eerste stuk van onze route gaat langs de vrij drukke D7. Gelukkig is er meestal een goede fietsstrook langs. Eindelijk mogen we een rustige weg op en een natuurgebied in. We spotten een beverrat (coypu),
We fotograferen nog een mooie parasol-den en steken de Argens over.
We volgen een stukje een soort kanaal, Le Reyran, maar blijken verkeerd te zitten. Dat wordt een heen-en-weertje dus.
Als we het goede pad te pakken hebben, zijn we in het natuurgebied François Leotard, waar de Argens uitmondt in de Middellandse zee.
We mogen een stukje over bospaadjes
tot we het strand bereiken.
Daarna mogen we weer een aantal aardige paadjes in. Vervolgens fietsen we over een enorm sportcomplex het stadje Fréjus binnen. We parkeren onze fietsen bij het toerisme bureau en wandelen het oude centrum door.
We bezoeken het oude Romeinse theater
en de restanten van een Romeins aquaduct.
Daarna gaan we lunchen op een pleintje in het oude centrum en halen onze fietsen weer op.
Vervolgens fietsen we naar het Romeinse amfitheater van Fréjus. Het hek is dicht maar een medewerker komt vertellen dat we over 5 minuten naar binnen kunnen. Drie minuten later komt hij vertellen dat we over 2 minuten naar binnen kunnen. En ja hoor, stipt half drie haalt hij het hek van het slot.
In het Amfitheater worden sinds 1960 concerten gehouden en vele beroemdheden hebben er opgetreden.
Na deze bezichtiging fietsen we weer terug naar de camping.
Peter gaat nog een uurtje hardlopen, we eten nog een ijsje op het terras bij het zwembad, en dan is het opruimen geblazen. Morgen beginnen we aan de terugweg richting huis.
Nico van der Zwet:26 september 2025Voor morgen een goede reis toegewenst, doe voorzichtig.