25-1-2025 Los Montesinos: fietstocht La Mata en Torrevieja
25 januari 2025 - Los Montesinos, Spanje
Gisteren heeft Peter een lange fietstraining gedaan van 102 km met 830 hoogtemeters. Hieronder een paar van zijn foto's.
Het stuwmeer Embalse de la Pedrera:
De fietspaden zijn niet altijd even best onderhouden:
Ondertussen is het weer hier een stukje warmer geworden. Uit de wind en in de zon is het goed toeven.
Vandaag maken we een fietstocht om de badplaatsjes La Mata en Torrevieja te bezoeken. Eerst fietsen we naar La Mata, langs de noordzijde van het zoutmeer van La Mata. De onverharde paden zijn aanvankelijk goed begaanbaar, maar dat verandert ...
Uiteindelijk lopen we vast op een pad dat helemaal ondergelopen is. We moeten een stuk terug en met een omweg naar La Mata. Na langer fietsen dan verwacht bereiken we ons eerste doel: de Torre van La Mata.
We volgen een stukje de boulevard van La Mata en zetten dan onze fietsen vast voor een korte strandwandeling.
Als we verder fietsen richting Torrevieja komen we langs de oase van het parque molinos del aqua. Dit is een heel groen park met een mooi aangelegd watertje.
Onze volgende stop is bij de rotskust met natuurlijke zwempoelen (cala de la zorra) tussen La Mata en Torrevieja
Er is ook een bijzondere rotsformatie in de vorm van een hart:
De laatste stop is bij het parque de los Naciones. Dat valt erg tegen. Er loopt veel pluimvee, kalkoenen en pauwen, maar verder is het vooral vergane glorie.
We maken een boodschappenstop bij een grote Consum en fietsen dan naar een via Verde, een fietsroute die van Torrevieja tot vlakbij het B&B, waar onze camper staat, loopt. Ook dat fietspad is voor een flink deel gravel, maar fietst goed en loopt vlak langs het zoutmeer van Torrevieja.
Al met al 37 km gefietst met toch nog 220 hoogtemeters.
Mama:26 januari 2025Hallo Conny en Peter