13-1-2025: Moncofa deel 2
13 januari 2025 - Moncofa, Spanje
De kleine camping van Moncofa staat vol met campers en caravans van pensionado's, met name Duitsers, Engelsen en Nederlanders. Daarnaast wat Fransen en Denen.
Wat doen die mensen zoal? Nou onze Deense buren gaan elke ochtend in badjas naar het strand, zwemmen 2 minuten in de zee (13 graden) en komen dan weer terug. Verder wordt er door de mensen hier een beetje gewandeld, veel (elektrisch) gefietst en heel veel gekletst.
En wat doen wij? Op 10 januari houdt Peter een rustdag:
Conny maakt een wandeling (8 km). Eerst over boulevard en strand naar Moncofa-bad.
Dan door een klein natuurgebied.
en daarna tussen citrus boomgaarden met heel veel mandarijnen naar Moncofa-dorp.
In het dorp staat de Santa Maria Magdalena en een mooie boom voor de guardia civil.
Na wat boodschappen wandelt Conny weer terug.
Op 11 januari maakt Peter weer een lange fietstocht. Hieronder een selectie van zijn foto's:
Segorbe:
Geldo:
Op 12 januari gaat Peter eerst hard lopen.
Afgelopen nacht heeft het gestormd:
's Middags gaan we samen geocachen op de fiets (28 km),
waarbij we o.a. de haven van Burriana van alle kanten te zien krijgen.
Ook komen we over een aardig fietspad in een klein natuurgebied langs het riviertje Mijares. De Aalscholvers genieten ook van de zon.
's Avonds gaan we in de cantina van de camping Paella eten. Tenslotte komt het gerecht uit deze streek. De eigenaar van de cantina blijkt in Italië geboren te zijn, in Afrika opgegroeid (zendelingenouders), in Zuid-Afrika de middelbare school en vervolgens in veel plaatsen gewoond te hebben, waaronder Londen, voor hij in Spanje neer streek. Hij verrast ons met goede tapas (voorgerechten), een fantastische Paelle Marinara, een zalige Santiago taart (hij heeft ook de camino gelopen, vanuit Zwitserland) en een lekkere likeur van het huis.
Met de Franse slag wordt een soort van rekening opgemaakt, we verhogen het bedrag met een ruime fooi en hebben uiteindelijk voor 50 euro koninklijk gegeten en gedronken.
Vandaag, 13 januari is een beetje was- en poetsdag. Peter doet nog een fiets training.
En verder loopt Conny nog een keer op en neer naar het dorp, genieten we volop van de zon en maken de camper klaar voor vertrek morgen ..... op naar Murcia.